Valikko Sulje

Kommodorilta

Teuvo Särkkä
Päivitetty 19.4.2023


Tervehdys arvoisat Mikkelin Pursiseuralaiset

Mikkelin Pursiseuran kilta piti kokouksensa helmikuussa. Hallitus sai sieltä tervetullutta evästystä tulevaan veneilykauteen ja kannanottoja suunnitelmiimme. Kilta piti hyvänä ratkaisuna tukikohtien hankkeiden budjetointia/seurantaa. Varakommodori Reijo Tyrväinen esitteli seikkaperäisesti budjetin rakennetta ja toteuttamissuunnitelmaamme. Tämän kauden eräänä teemana meillä on ”tarkka talouden hoito” ja tarkoitus on, että tukikohtien isännät esittävät hankesuunnitelmansa ja pääisäntä yhdessä hallituksen kanssa päättää vuosittain hankkeiden tärkeysjärjestyksen.

Vuosikokouksessa MPS hallitus on saanut uuden muotonsa. Tämä hallitus on toiminut pääosin tässä kokoonpanossa jo monet vuodet. Toiminnan vireänä pysymisen edellytys on, että saadaan hallitukseen uutta verta. Tällä kertaa hallituksessa aloittaa puuveneilijä Jyrki Sairo. Jyrki on meille mainio vahvistus jo laajan yhteisöverkostonsa puolestakin. Tervetuloa joukkoon!

Risto Blomquist jatkaa hallituksen rinnalla keskittyen koulutusten suunnitteluun ja veneilykouluttamiseen.

Pekansaaren osalta pääsimme Luonterin Kippareiden kanssa sopimukseen tukikohdan käytöstä ja vuosikokous hyväksyi hallituksen esityksen vuosittaisesta 750 euron käyttömaksusta. Jatkoa ajatellen on erityisen tärkeää, että kaikki Pekansaaressa kävijät merkitsevät käyntinsä vieraskirjaan!

Satama-alueella ja Mikkelin lähivesillä tulee tapahtumaan; silta korjataan ja Saimaan ranta-asuma-alue laajenee Annilan selällä. Kaikki se mitä alueellamme tapahtuu, on plussaa ja kertoo sen, että kehityssuunnitelmia on. Mikkelin Pursiseuran ja Mikkelin kaupungin välillä keskustelukanava toimii edelleen hyvin ja keväällä ilmestyvässä Pokturi-vuosilehdessä maankäyttöjohtaja Topi-Antti Äikäs ja tekninen johtaja Jouni Riihelä kertovat kaupungin suunnitelmista enemmän.

Mikkelin satamassa toimiva ravintola Bar Laituri hoitaa tänä kesänä seuramme venelippu- ja viirijakelun aukioloaikojensa puitteissa. Katso Bar Laiturin aukioloajat netistä. Varaa tasaraha tai maksa QR-koodilla. Hinnat löytyvät lippu/viirilaatikosta tai kotisivuiltamme.

Seurallamme on yhteisiä tapahtumia pitkin kesää. Kaikkea ei ole kirjattu painettuun toimintasuunnitelmaan, koska muutoksen riski suuri. Olemme tehostaneet ajankohtaista viestintää käyttämällä Suulin lisäksi MPS- kotisivuja sekä Facebookia. Käykääpä säännöllisesti katselemassa, mitä kaikkea sieltä löytyy.  

Tukikohtien käyttömaksut vuodelle 2023 on vahvistettu.
Pieniä muutoksia ja korotuksia on jouduttu tekemään muun muassa sähkön hinnasta sekä tukikohtien ylläpidosta johtuen. Selvää on, että tukikohtien runsastunut käyttö nostaa kuluja.

Tukikohtien käyttömaksut 2023

Muistutan teitä vielä erittäin tärkeästä asiasta: Jäsenten tulee tarkastaa ja päivittää omat puhelin-ja sähköpostitietonsa jäsenrekisterivastaava Mikko Heinikaiselle!


Kokka kohti aurinkoista kesää!

Teuvo Särkkä, MPS kommodori

040 0540668