Valikko Sulje

Lasten purjehduskoulu

Junioripurjehduksen pääsivulle

Ladattava purjehduskouluesite (pdf)

Lasten Purjehduskoulu 12.-15.6.2023 (maanantaista torstaihin)

Aloittelijoiden Starttiryhmä klo 9.00-12.30.

Kurssin perustiedot

Paikkana on Mikkelin Pursiseura ry:n jollapurjehdustukikohta PURSITUULI, Saimaan rannalla Mikkelipuiston kohdalla, os. Pursialankatu 10 (autolla ajo Kanavakadun kautta, voimalaitoksen suunnasta).

Tulo-ohje Pursituuleen

Omaa jollaa tai muita erikoisvarusteita ei tarvita. Ainoat vaatimukset ovat alkeisuimataito (10m) ja omat liivit. (suositellaan kauluksettomia kelluntaliivejä/jollaliivejä)

Purjehduskoulun tavoitteena on, että kurssin jälkeen lapsi osaa purjehtia Optimistijollalla kevyellä tuulella kaikkiin suuntiin ja pystyy osallistumaan turvallisesti ohjattuihin harjoituksiin sekä halutessaan seuran omiin harjoituskilpailuihin.
Jollapurjehduksen lisäksi purjehduskoulussa opetellaan myös yleisiä vesillä liikkumiseen ja vesiturvallisuuteen liittyviä taitoja.

MPS:n purjehduskoulu on osa Suomen purjehdus ja veneily ry:n Lasten purjehduskoulu-formaattia. Starttiryhmässä tehdään SPV:n Vihreä Startti-tason harjoituksia, jotka ovat osa Vihreän tasomerkin suoritusta. Kurssin alussa lapsille jaetaan suorituskirjat oman edistymisen seuraamista varten. Vihreä tasomerkki on mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan purjehduskauden aikana.

Purjehduskoulun vastuuohjaajilla on kymmenien vuosien kilpa- ja matkapurjehduskokemus sekä SPV:n vastuuohjaajakoulutus. Apuohjaajina toimii MPS:n nuoria purjehtijoita, joilla on monen vuoden purjehduskokemus ja SPV:n junnuohjaajan koulutus.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 5.6. mennessä sähköpostilla tai puhelimitse Rikulle.

Purjehduskoulun maksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä tai ensimmäisenä kurssipäivänä Mikkelin Pursiseura ry:n tilille FI94 1099 3000 4059 89.

110 (MPS:n jäsenet) tai
120 (Ei jäsenet, sisältää MPS:n juniorijäsenmaksun vuodeksi) (katso jäsenedut).
Sisaralennus: toisesta sisaruksesta eteenpäin -20€

Maksuun sisältyy:

  • Opetus ja ohjaus 4 päivää, 14 h
  • Turvalliset jollat, kokeneet ja koulutetut ohjaajat
  • Purjehtijan suorituskirja
  • Tapaturmavakuutus purjehduskoulun aikana

Riku Häkli
MPS Junioripäällikkö
p. 050 3408676

Paavo Nikkilä
MPS Vastuuohjaaja
p. 044 3203931

MPS Junnuohjaajat