Valikko Sulje

Ristisaari

Ristisaaren kaivovettä ei tule juoda
Lue täältä lisätietoja

Ristisaaren majoitustilojen käyttö ja varaus


Ristisaari on kaikkien MPS:n jäsenten käytössä oleva saaritukikohta Yövedellä Ristiinassa. Matkaa Mikkelin satamasta Ristisaareen kertyy noin 20 meripeninkulmaa.


Ristisaaressa veneet kiinnitetään pääsääntöisesti peräpoijupaikoille lahden etelä- ja pohjoissivuilla oleviin laitureihin. Satamalahden pohjukassa on kesällä 2010 valmistunut sauna ja grillikatos.

Yhteiskäytössä oleva pienempi rantasauna sijaitsee satamalahden pohjoispuolen niemessä. Se toimii myös tilaussaunana jossa on hyvä löylytellä ja rentoutua omassa rauhassa.

Ristisaaren tukikohta on vanha maatila, jonka päärakennuksessa on kaksi makuukamaria, joissa voi yöpyä koleammallakin säällä. Rakennus on remontoitu vuoden 2020 aikana.
Tuvan liesi ja leivinuuni soveltuvat ruuanlaittoon suuremmallekin porukalle ja esimerkiksi seuran tapahtumien yhteydessä ylätupa on aivan omiaan muonitukselle.

Ristisaaren majoitustilojen käyttö ja varaus


Mikäli et tule Ristisaareen omalla veneellä, Someentauksen tietä pitkin pääsee muutaman kilometrin päähän. Säynätlahteen, jossa seuralla on kolme auto- ja venepaikkaa. Siitä pääsee Ristisaareen MPS:n soutuveneellä. Voit myös etukäteen sopia että joku saaressa olijoista käy hakemassa sinut moottoriveneellä. Talviaikaan voi Säynätlahdesta kävellä tai hiihtää. Silhosalmi on sula talvellakin tai ainakin jää salmessa on hyvin heikkoa, joten se on syytä kiertää pohjoispuolen rannan kautta.


Sijainti (WGS84):
lat: 61° 27,32′
lon: 27° 27,45′

Ristisaaren isäntä: ks. Tukikohtien isännät