Valikko Sulje

Eloregatta saapuu Pistohiekalle

Tämä on lyhennelmä Puumala-Lehdessä 9.8.2023 julkaistavan artikkelin sisällöstä. Artikkeli on luettavissa kokonaisuudessaan Tästä.

Mukaan toivotaan lisää puumalalaisia

Tänä Vuonna Mikkelin Pursiseuran veneilytapahtuma Eloregatta suuntautuu Pistohiekalle lauantaina 12. elokuuta.

Veneistä Kiinnostuneiden kannattaa tulla katselemaan jo hyvissä ajoin ennen puoltapäivää, sillä regatta lähtee Rokansaaresta klo 11 ja saapuu Pistohiekalle noin klo 11.45. Paras paikka katseluun on Pistohiekan uusi venelaituri, mutta myös ravintolan terassilta ja hiekkarannalta näkee saapuvat veneet.

Pursiseura valitsee Eloregatan kohteeksi useimmiten uuden tai uusiutuneen tai muuten kiinnostavan kohteen, jossa on riittävän iso ja suojainen laituri ja hyvät peruspalvelut.

Veneilyn voi aloittaa ilman omaa venettä, veneilytaitoja oppii seuran koulutuksista

Hyvä keino tutustua veneilyyn on vuokrata vene esimerkiksi Skipperiltä. Aloittelijan ei tarvitse hankkia kaikkia veneilytaitoja kantapään kautta eikä tehdä kaikkia virheitä itse, jos osallistuu seuran järjestämiin koulutuksiin.

Mikkelin Pursiseura on yksi Suomen vanhimpia veneseuroja. Seura on perustettu 1905 ja sillä on 430 jäsentä. Seura siis viettää 120-vuotisjuhlaa vuonna 2025. MPS toivoo toimintaansa mukaan myös lisää Puumalalaisia, joita on nyt vasta muutamia. Yksi Mikkelin Pursiseuran saaritukikohdista, Pönnö sijaitsee Puumalan vesillä. Muut saaritukikohtamme ovat Ristisaari ja Lamposaari.


Regatan yhteydessä seuran jäseneksi pyrkiviltä ei peritä kuluvan vuoden jäsenmaksua, ainoastaan liittymismaksu (200 eur).

Mikkelin Pursiseura järjestää Puumalan vesillä myös Ristisaaren Malja- purjehduskilpailun 26. elokuuta 2023.