Valikko Sulje

Kommodorin palsta

Teuvo Särkkä ►

Kommodorin Palsta

Tämän artikkelin teksti on myös MPS Jäsentiedotteessa 4/2023

Tervehdys arvoisat Mikkelin Pursiseuralaiset.

Näin on saatu päätökseen veneilykausi 2023. Heinäkuu oli Ristisaaressa hiljainen, kun seuramme jäsenet risteilivät Saimaalla, mutta yhteisiin tapahtumiin kokoontui todella hyvin väkeä. Eloregatta Pistohiekalle oli menestys, ja 24 venettä toi seuralle mukavasti näkyvyyttä. Eloregatassa konkretisoitui hyvin seuramme eräs vahvuus: meillä on toimiva yhteisöllisyys ja kaiken tyyppiset veneet voivat kokoontua yhteisiin tapahtumiin. Oli purjeveneitä, liukuvia matkaveneitä, puuveneitä, teräslaivoja jne. Eloregatasta kerron hieman enemmän tässä tiedotteessa. Pitsaillat Pönnössä ja Ristisaaressa ovat olleet vuodesta toiseen erittäin suosittuja, ja niin oli tänäkin vuonna. Tulevassa Pokturissa Meebu Lahdenpää kertoo pitsailloista enemmän.

Toimintasuunnitelman mukaisia kunnostus- ja uudistustöitä tehtiin tukikohdissa, ja pääosin talkoovoimin. Hankkeita toteutettiin turvallisuus edellä: kaikkien tukikohtien laitureita kunnostettiin ja poijuja uusittiin. Ensi kesänä Pönnön tukikohtaan rakennetaan uusi majoitusaitta. Näistä suorituksista meidän pitää olla kiitollisia tukikohtien isännille Harri Tuiskulle, Pete Rauta-aholle, Ari Pylkkäselle, Riku Häklille ja pääisäntä Reijo Tyrväiselle, jotka ovat jaksaneet puurtaa asioiden eteen. Ari Pylkkäsen ensimmäinen kesä Lamposaaren isäntänä on takana, ja sielläkin alkoi tapahtumaan.

Pursituuli-tukikohta loisti taas onnistuneella koulutuskesällä; ennätysmäärä nuoria purjehtijanalkuja oli Häklin Rikun ja Nikkilän Paavon opissa.

Alueemme merkittävin purjehdustapahtuma on Ristisaaren malja. Se on tavaramerkkimme myös ulospäin. Tätä tapahtumaa on tarkoitus kehittää siten, että siihen osallistutaan isommalla joukolla, eli myös moottoriveneillä tullaan seuraamaan tapahtumaa. Tapahtuman ohjelmaa viilataan talven aikana, ja tarkemmat ohjeet tulevat lähempänä ajankohtaa.

Veneilykausi päätetään 9.12.2023 Mikkelin Greenerissä pidettävissä pikkujouluissa, ja seuraava kausi aloitetaan 9.-10.2.2024 venemessumatkalla Helsinkiin ja Tallinnaan.

Iloista loppuvuotta, ja muistakaahan ilmoittautua Pikkujouluihin ja venemessuille!

Terveisin,

Teuvo Särkkä
MPS Kommodori

Yhteystiedot: MPS Hallitus