Valikko Sulje

Matkaveneily

Matkaveneily

Veneilyturvallisuus

Mikkelin Pursiseuran sääntöjen mukaan sen tärkeimpiä tehtäviä on parantaa ja ylläpitää vesilläliikkujien merimietaitoja ja veneilyturvallisuutta. Tätä tarkoitusta varten seura järjestää erilaisia koulutuksia. Veneiden ja varusteiden turvallisuutta edistetään katsastustoiminnalla.

Veneen kipparin on huolehdittava siitä, että vene on vesille lähdettäessä kunnossa. Veneessä tarvittava varustus riippuu mm. matkan pituudesta sekä siitä, millaisille vesille matka suuntautuu.

Lyhyellä matkalla ja suojaisilla vesillä saattaa riittää vesiliikennelain määräämä minimivarustus, mutta kauemmas suuntautuvalla lomareissulla voidaan joutua liikkumaan pimeässä tai huonoissa sääolosuhteissa, ja varustus on oltava sen mukainen.


Katsastus

Paras tapa varmistaa veneen ja varusteiden turvallisuus on katsastaa vene vuosittain. Asiantuntevat ja koulutetut katsastusmiehet osaavat neuvoa kaikissa veneen ja varusteiden turvallisuuteen sekä veneilyn viranomaismääräyksiin liittyvissä kysymyksissä. Vuosittainen katsastus on myös edelytys perälipun käyttöoikeudelle, ja katsastetun veneen venevakuutuksesta voi saada alennusta.


Koulutus

Veneilijän tärkein turvallisuusvaruste on hyvä merimiestaito. Tarvittavia tietoja ja taitoja voi hankkia osallistumalla erilaisille kursseille ja koulutuksiin.

Veneilykoulutus