Valikko Sulje

Matkaveneily

Matkaveneily

Veneilyturvallisuus

Venekatsastus

Veneilykoulutus


Veneilyturvallisuus

Mikkelin Pursiseuran sääntöjen mukaan sen tärkeimpiä tehtäviä on parantaa ja ylläpitää vesilläliikkujien merimietaitoja ja veneilyturvallisuutta. Tätä tarkoitusta varten seura järjestää erilaisia koulutuksia. Veneiden ja varusteiden turvallisuutta edistetään katsastustoiminnalla.

Veneen kipparin on huolehdittava siitä, että vene on vesille lähdettäessä kunnossa. Veneessä tarvittava varustus riippuu mm. matkan pituudesta sekä siitä, millaisille vesille matka suuntautuu.

Lain mukaan kaikissa veneissä on oltava pelastusliivit jokaiselle veneessä olijalle.
Kaikissa moottoriveneissä ja yli 5 metrin mittaisissa purjeveneissä on oltava lisäksi:

  • Airot tai mela tai ankkuri
  • Tyhjennysväline
  • Sammutin, jos veneessä on sisä- tai sisäperämoottori, yli 25kW perämoottori tai liekillä toimiva keitin. (Sammuttimen teholuokka vähintään 8A 68B).

Lisäksi vesille lähtiessä on syytä aina tarkistaa polttoaineen riittävyys ja ottaa mukaan merikartta navigointia varten.

Lyhyellä matkalla ja suojaisilla vesillä saattaa riittää lain määräämä minimivarustus, mutta kauemmas suuntautuvalla lomareissulla voidaan joutua liikkumaan pimeässä tai huonoissa sääolosuhteissa, ja varustus on oltava sen mukainen.


Katsastus

Paras tapa varmistaa veneen ja varusteiden turvallisuus on katsastaa vene vuosittain. Asiantuntevat ja koulutetut katsastusmiehet osaavat neuvoa kaikissa veneen ja varusteiden turvallisuuteen sekä veneilyn viranomaismääräyksiin liittyvissä kysymyksissä.

Venekatsastukset Mikkelin pursiseurassa

Venekatsastajien yhteystiedot


Koulutus

Veneilijän tärkein turvallisuusvaruste on hyvä merimiestaito. Tarvittavia tietoja ja taitoja voi hankkia osallistumalla erilaisille kursseille ja koulutuksiin.

Koulutukset Mikkelin pursiseurassa


Matkavenelylinkkejä