Valikko Sulje

Lasten Purjehduskoulu 2024


Starttikurssi

Paikkana on Mikkelin Pursiseura ry:n jollapurjehdustukikohta PURSITUULI, Saimaan rannalla Mikkelipuiston kohdalla, os. Pursialankatu 10 (autolla ajo Kanavakadun kautta, voimalaitoksen suunnasta).

Tulo-ohje Pursituuleen

Omaa jollaa tai muita erikoisvarusteita ei tarvita. Ainoat vaatimukset ovat alkeisuimataito (10m) ja omat liivit. (suositellaan kauluksettomia kelluntaliivejä/jollaliivejä)

Purjehduskoulun tavoitteena on, että kurssin jälkeen lapsi osaa purjehtia Optimistijollalla kevyellä tuulella kaikkiin suuntiin ja pystyy osallistumaan turvallisesti ohjattuihin harjoituksiin.
Jollapurjehduksen lisäksi purjehduskoulussa opetellaan myös yleisiä vesillä liikkumiseen ja vesiturvallisuuteen liittyviä taitoja.

MPS:n purjehduskoulu on osa Suomen purjehdus ja veneily ry:n Lasten purjehduskoulu-formaattia. Starttiryhmässä tehdään SPV:n Vihreä Startti-tason harjoituksia, jotka ovat osa Vihreän tasomerkin suoritusta. Kurssin alussa lapsille jaetaan suorituskirjat oman edistymisen seuraamista varten. Vihreä tasomerkki on mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan purjehduskauden aikana.

Purjehduskoulun vastuuohjaajilla on kymmenien vuosien kilpa- ja matkapurjehduskokemus sekä SPV:n vastuuohjaajakoulutus. Apuohjaajina toimii MPS:n nuoria purjehtijoita, joilla on monen vuoden purjehduskokemus ja SPV:n junnuohjaajan koulutus.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 3.6.2024 mennessä sähköpostilla tai puhelimitse Rikulle.

Purjehduskoulun maksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Mikkelin Pursiseura ry:n tilille FI94 1099 3000 4059 89.

Vuoden 2023 maksut:

110 (MPS:n jäsenet) tai
120 (Ei jäsenet, sisältää MPS:n juniorijäsenmaksun vuodeksi)
Sisaralennus: toisesta sisaruksesta eteenpäin -20€

Maksuun sisältyy:

  • Opetus ja ohjaus 4 päivää, 14 h
  • Turvalliset jollat, kokeneet ja koulutetut ohjaajat
  • Purjehtijan suorituskirja
  • Tapaturmavakuutus purjehduskoulun aikana

Starttikurssin jälkeen

Starttikurssin käyneet ovat tervetulleita osallistumaan kaikkeen seuran toimintaan ja vierailemaan tutun Pursituulen lisäksi myös seuran muissa tukikohdissa. Seuran jäsenyys oikeuttaa myös osallistumaan Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n ja muiden pursiseurojen leireille ja virallisiin kilpailuihin.

Jollaharjoitukset

Starttikurssilla alkanutta jollapurjehduksen alkeiden harjoittelua jatketaan seuran jollaharjoituksissa. Taitojen kehittyessä harjoitusten yhteydessä voidaan tehdä mm. lyhyitä retkipurjehduksia sekä järjestää leikkimielisiä harjoituskilpailuja.

Vihreä harjoitusryhmä muodostetaan starttikurssilaisista.

Purjehtija voi suorittaa SPV:n taitomerkin.

Harjoituksiin voi tulla myös ilman alkeiskurssin käymistä, kokeilemaan jollapurjehdusta. Osallistumisesta on kuitenkin syytä sopia ohjaajien kanssa etukäteen.

Harjoituksista tiedotetaan tarkemmin junnujen ja huoltajien WhatsApp-viestiryhmissä. Ellet ole ryhmässä, pyydä että ohjaaja lisää sinut ryhmään.

Ilmoittautuminen

Mukaan voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä vastaaviin ohjaajiin.

Maksutiedot 2023:

Vihreän ryhmän jollapurjehtijoiden alennettu kausimaksu starttikurssin käyneille on 110 eur. Tämä sisältää ohjauksen ja vakuutuksen. Seuran jollat ovat myös käytettävissä harjoituksissa samaan tapaan kuin Starttikurssilla. Myös oman jollan säilytys Pursituulessa on mahdollista.


Purjehduskoulun vastaavat ohjaajat