Valikko Sulje

Ristisaaren Malja purjehdittiin, tulokset ovat nähtävillä

Maljan tulokset

Ristisaaren Malja purjehdittiin lauantaina loistavissa sääolosuhteissa. Aurinko helli kilpailijoita ja tuulta oli juuri sopivasti jotta saatiin purjehdittua vauhdikas kisa. Jo aamun ensimmäisen lähdön aikana tuuli kaakosta 5-6 m/s. Tuuli voimistui päivän mittaan, kolmannen lähdön aikana perustuuli oli 7-8 m/s, ja maaliintulon aikaan mitattiin jopa muutama yli 12 m/s puuska.

Juuri ennen toisen kisalähdön starttia nähtiin myös hieman dramatiikkaa, kun kaksi kisan suurinta venettä törmäsivät toisiinsa pahan näköisesti, ja jopa juuttuivat hetkeksi kiinni toisiinsa. Turvallisuussyistä startti peruttiin ja sitä lykättiin vain muutamaa sekuntia ennen lähtöviestiä. Törmäyksessä ei tullut henkilövahinkoja eikä vakavia kalustotappioita, ja molemmat veneet pääsivät hetkeä myöhemmin osallistumaan uusintalähtöön. Toinen veneistä teki tapahtuman johdosta protestin, kuten törmäyksen sattuessa kuuluukin. Protestin tutkinnan vuoksi tuloslaskenta ja palkintojen jako viivästyivät alkuperäisestä aikataulusta, mutta kilpailun lopputulokseen ei protestilautakunnan päätöksellä lopulta ollut vaikutusta.

Dramatiikkaa oli vesillä myös kisojen maaliintulon jälkeen: Yksi kilpailijaveneistä joutui ohjailukyvyttömäksi vakavan peräsinvaurion seurauksena, ja hinattiin kilpakumppanin kylkihinauksessa laituriin. Toisessa veneessä ei kone käynnistynyt kisan jälkeen, joten ratamestari avusti Ribin avulla veneen laituriin ja kävi viemässä peräankkurin.

Kilpailulautakunta voi olla kohtalaisen tyytyväinen suoritukseensa. Rata oli ilmeisen onnistunut, lähettäminen sujui kommelluksitta ja maaliintuloajat saatiin kirjattua tarkasti.

Rata-alueen syvyys aiheutti tavanomaiseen tapaan haasteita poijujen ankkuroinnille. Yläpoijun ankkurointisyvyys oli noin 45 metriä ja alapoijullakin vettä oli nelisenkymmentä metriä. Levittäjäpoiju vietiin tarkoituksella sen verran kauemmas, että saatiin se ankuroitua ”vain” 20 metrin syvyyteen. muuten olisivat ankkuriköydet loppuneet kesken.

Maljan tulokset