Tulevia tapahtumia:

lue lisää tapahtumista >>

Tukikohdat

Ristisaari

Ristisaari on kaikkien MPS:n jäsenten käytössä oleva saaritukikohta Yövedellä Ristiinassa. Matkaa Mikkelin satamasta Ristisaareen kertyy noin 20 meripeninkulmaa.

Ristisaaressa veneet kiinnitetään pääsääntöisesti peräpoijupaikoille lahden etelä- ja pohjoissivuilla oleviin laitureihin. Satamalahden pohjukassa on sauna ja grillikatos. Käytössä on myös kesällä 2010 valmistunut komea rantasauna. Yhteiskäytössä oleva rantasauna sijaitsee satamalahden pohjoisosassa, niemessä. Sauna sijaitsee suojaisalla paikalla ja siellä on hyvä löylytellä ja rentoutua omassa rauhassa.

Ristisaaren tukikohta on vanha maatila, jonka päärakennuksessa on kaksi makuukamaria, joissa voi yöpyä koleammallakin säällä. Tuvan liesi ja leivinuuni soveltuvat mainiosti ruuanlaittoon suuremmallekin porukalle ja esimerkiksi seuran tapahtumien yhteydessä ylätupa on aivan omiaan muonitukselle.

Mikäli et tule Ristisaareen omalla veneellä, tietä pitkin pääsee muutaman kilometrin päähän. Säynätlahdessa on pursiseuralla kolme auto- ja venepaikkaa. Siitä pääsee Ristisaareen MPS:n soutuveneellä. Voit myös etukäteen sopia että joku saaressa olijoista käy hakemassa sinut moottoriveneellä. Talviaikaan voi Säynätlahdesta kävellä tai hiihtää. Silhosalmi on sula talvellakin tai ainakin jää salmessa on hyvin heikkoa, joten se on syytä kiertää pohjoispuolen rannan kautta.

lat: 61.45521 °

lon: 27.45944 °

Pönnö

Seuramme uusin tukikohta sijaitsee Pönnönsaaren länsirannalla ja on kaikilta ilmansuunnan tuulilta suhteellisen suojassa. Tontin edessä suoraan länteen on suojana myös pieni luoto kaapelin mitan päässä. Tontin eteläpään kallioreunalla riittää syvyyttä kaikille veneille, muuten ranta on hiekkarantaa.

Pönnönsaareen pääsee vesiväyliä pitkin hyvin monelta suunnalta. Etelästä tultaessa on 3 reittiä, joista idän puoleisin lähtee Parkonsaaren loiston eteläpuolelta ja syvyyttä riittää kaikille aluksille. Tällä reitillä ei myöskään ole korkeusesteitä, joten seuramme kaikki purjehtijat pääsevät myös mainiosti uuteen tukikohtaamme.

Pohjoisesta on myös useita reittejä, mutta niissä osassa on 3 m sillat alitettavina. Matkaa Mikkelistä Pönnönsaareen tulee 42 M (lyhintä reittiä, Parkon kautta hieman enemmän), Ristiinasta 31 M, Ristisaaresta 21 M, Anttolasta 24 M, Puumalasta 9 M ja Rokansaaresta 6 M.

Pönnön tukikohta on tarkoitettu ainoastaan Mikkelin pursiseuran jäsenten ja heidän vieraidensa käyttöön.

lat: 61.40953 °

lon: 28.10784 °

Kenkäveronniemi

Kenkäveronniemi on Mikkelin kaupungilta vuokrattu alue noin 1,5 kilometriä kaupungista etelään. Kenkäveronniemessä on Laituri ja varastokoppi.

Kenkäveronniemen osoite on Pursialankatu 5

lat: 61.406003 °

lon: 27.171944 °

MPS:n toimisto

Toimisto sijaitsee kaupungin Satamatoimiston yhteydessä (Mikkelin Matkustajasatamassa), jossa MPS:llä on käytössä varastotila.

lat: 61.68885 °

lon: 27.27997 °