MPS Purjehduskoulu

MPS Purjehduskoulu 2019

MPS:n purjehduskoulu järjestetään koulujen ensimmäisellä kesälomaviikolla, ma 3.6. – pe 7.6.2019 klo 9.00 – 12.30. Tarvittaessa muodostetaan myös toinen alkeisryhmä, joka kokoontuu klo 13.00-16.30. Paikkana on Mikkelin pursiseura ry:n jollapurjehdustukikohta PURSITUULI, Saimaan rannalla Mikkelipuiston kohdalla, os. Pursialankatu 10 (autolla ajo Kanavakadun kautta).

Omaa jollaa tai muita erikoisvarusteita ei tarvita. Ainoat vaatimukset ovat alkeisuimataito (10m) ja omat liivit. (suositellaan kauluksettomia kelluntaliivejä/jollaliivejä)

Purjehduskoulun aikana opetellaan jollapurjehduksen alkeita. Tavoitteena on, että purjehduskoulun jälkeen lapsi osaa purjehtia Optimistijollalla kevyellä tuulella kaikkiin suuntiin ja pystyy osallistumaan turvallisesti ohjattuihin harjoituksiin ja harjoituskilpailuihin.
Jollapurjehduksen lisäksi purjehduskoulussa opetellaan myös yleisiä vesillä liikkumiseen ja vesiturvallisuuteen liittyviä taitoja.

MPS:n purjehduskoulussa käytetään Suomen purjehdus ja veneily ry:n juniorikoulutusjärjestelmää. Kurssin aikana tehdään pääosin Vihreä Startti-tason harjoituksia jotka ovat osa Vihreän tasomerkin suoritusta. Kurssin alussa lapsille jaetaan suorituskirjat oman edistymisen seuraamista varten. Vihreä tasomerkki on mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan purjehduskauden aikana keskiviikkoharjoitusten yhteydessä.

Purjehduskoulun vastuuhenkilöillä on kymmenien vuosien kilpa- ja matkapurjehduskokemus sekä SPV:n vastuuohjaajakoulutus. Muilla ohjaajilla on vähintään SPV:n perustason ohjaajakoulutus. Lisäksi apuohjaajina toimii joukko MPS:n nuoria kilpapurjehtijoita, joilla on monen vuoden purjehduskokemus.

MPS purjehduskouluun osallistuminen maksaa
110€ (MPS:n jäsenet) tai
120€ (sisältää MPS:n juniorijäsenmaksun vuodeksi) (katso jäsenedut).
Sisaralennus: toisesta sisaruksesta eteenpäin -20€.
Maksuohjeet ilmoittautumisen yhteydessä.

Maksuun sisältyy:

• Opetus ja ohjaus 5 päivää, 17,5 h
  • Turvalliset jollat, kokeneet ja koulutetut ohjaajat
  • Purjehtijan suorituskirja
  • Vaahtopäät-kirja