MPS Purjehduskoulu

MPS Purjehduskoulu 2019

Ilmoittautuminen 31.5.2019 mennessä

MPS:n purjehduskoulun starttikurssi järjestetään koulujen ensimmäisellä kesälomaviikolla, ma 3.6. – pe 7.6.2019 klo 9.00 – 12.30. Paikkana on Mikkelin pursiseura ry:n jollapurjehdustukikohta PURSITUULI, Saimaan rannalla Mikkelipuiston kohdalla, os. Pursialankatu 10 (autolla ajo Kanavakadun kautta).

Iltapäivisin klo 13.00 – 16.30 järjestetään kokeneempien kurssi jossa harjoitellaan sekä kilpa- että retkipurjehduksessa tarvittavia taitoja

Omaa jollaa tai muita erikoisvarusteita ei tarvita. Ainoat vaatimukset ovat alkeisuimataito (10m) ja omat liivit. (suositellaan kauluksettomia kelluntaliivejä/jollaliivejä)

Starttikurssin tavoitteena on, että kurssin jälkeen lapsi osaa purjehtia Optimistijollalla kevyellä tuulella kaikkiin suuntiin ja pystyy osallistumaan turvallisesti ohjattuihin harjoituksiin sekä halutessaan seuran omiin harjoituskilpailuihin.
Jollapurjehduksen lisäksi purjehduskoulussa opetellaan myös yleisiä vesillä liikkumiseen ja vesiturvallisuuteen liittyviä taitoja.

MPS:n purjehduskoulussa käytetään Suomen purjehdus ja veneily ry:n juniorikoulutusjärjestelmää. Kurssin aikana tehdään pääosin Vihreä Startti-tason harjoituksia jotka ovat osa Vihreän tasomerkin suoritusta. Kurssin alussa lapsille jaetaan suorituskirjat oman edistymisen seuraamista varten. Vihreä tasomerkki on mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan purjehduskauden aikana.

Purjehduskoulun vastuuohjaajilla on kymmenien vuosien kilpa- ja matkapurjehduskokemus sekä SPV:n vastuuohjaajakoulutus. Apuohjaajina toimii joukko MPS:n nuoria purjehtijoita, joilla on vuosien purjehduskokemus ja suurimmalla osalla lisäksi SPV:n junnuohjaajan perustason koulutus

Ilmoittautuminen 31.5.2019 mennessä sähköpostilla tai puhelimitse Rikulle tai Paavolle (yhteystiedot alla).

Purjehduskoulun maksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Mikkelin pursiseura ry:n tilille FI94 1099 3000 4059 89.

110€ (MPS:n jäsenet) tai
120€ (sisältää MPS:n juniorijäsenmaksun vuodeksi) (katso jäsenedut).
Sisaralennus: toisesta sisaruksesta eteenpäin -20€

Maksuun sisältyy:

• Opetus ja ohjaus 5 päivää, 17,5 h
  • Turvalliset jollat, kokeneet ja koulutetut ohjaajat
  • Purjehtijan suorituskirja
  • Vaahtopäät-kirja