Lasten purjehduskoulu

Ilmoittautuminen x.5.2020 mennessä

MPS:n Lasten purjehduskoulu järjestetään koulujen ensimmäisellä kesälomaviikolla, ma 1.6. – pe 5.6.2020 klo 9.00 – 12.30. Paikkana on Mikkelin pursiseura ry:n jollapurjehdustukikohta PURSITUULI, Saimaan rannalla Mikkelipuiston kohdalla, os. Pursialankatu 10 (autolla ajo Kanavakadun kautta).

Iltapäivisin klo 13.00 – 16.30 järjestetään kokeneempien kurssi jossa harjoitellaan sekä kilpa- että retkipurjehduksessa tarvittavia taitoja.

Omaa jollaa tai muita erikoisvarusteita ei tarvita. Ainoat vaatimukset ovat alkeisuimataito (10m) ja omat liivit. (suositellaan kauluksettomia kelluntaliivejä/jollaliivejä)

Lasten purjehduskoulun tavoitteena on, että kurssin jälkeen lapsi osaa purjehtia Optimistijollalla kevyellä tuulella kaikkiin suuntiin ja pystyy osallistumaan turvallisesti ohjattuihin harjoituksiin sekä halutessaan seuran omiin harjoituskilpailuihin.
Jollapurjehduksen lisäksi purjehduskoulussa opetellaan myös yleisiä vesillä liikkumiseen ja vesiturvallisuuteen liittyviä taitoja.

MPS:n purjehduskoulu on osa Suomen purjehdus ja veneily ry:n Lasten purjehduskoulu-formaattia. Kurssin aikana tehdään SPV:n Vihreä Startti-tason harjoituksia, jotka ovat osa Vihreän tasomerkin suoritusta. Kurssin alussa lapsille jaetaan suorituskirjat oman edistymisen seuraamista varten. Vihreä tasomerkki on mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan purjehduskauden aikana.

Purjehduskoulun vastuuohjaajilla on kymmenien vuosien kilpa- ja matkapurjehduskokemus sekä SPV:n vastuuohjaajakoulutus. Apuohjaajina toimii joukko MPS:n nuoria purjehtijoita, joilla on monen vuoden purjehduskokemus ja SPV:n junnuohjaajan koulutus.

Ilmoittautuminen x.5.2020 mennessä sähköpostilla tai puhelimitse Rikulle tai Paavolle (yhteystiedot alla).

Purjehduskoulun maksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Mikkelin pursiseura ry:n tilille FI94 1099 3000 4059 89.

110€ (MPS:n jäsenet) tai
120€ (sisältää MPS:n juniorijäsenmaksun vuodeksi) (katso jäsenedut).
Sisaralennus: toisesta sisaruksesta eteenpäin -20€

Maksuun sisältyy:

• Opetus ja ohjaus 5 päivää, 17,5 h
  • Turvalliset jollat, kokeneet ja koulutetut ohjaajat
  • Purjehtijan suorituskirja
  • Tapaturmavakuutus purjehduskoulun aikana