Päivitetty: Viikon 39 ryhmätoiminta on peruttu.

Päivitetty 23.9.2020

MPS:n Junnupurjehduksen kaikki ryhmätoiminta ja kokoontumiset on peruttu viikon 39 loppuun asti Mikkelin koronavirustilanteen vuoksi. Keskiviikkona 23.9. ei siis ole jollaharjoituksia.

Viikon 40 harjoituksista tiedotetaan maanantaina 28.9.

Jollatukikohdassa käytäessä on pidettävä etäisyyttä muihin ihmisiin ja noudatettava muita viranomaisten ja seuran hallituksen antamia ohjeita.

Pitsailta peruttu!

Koronatilanteen nopean pahenemisen vuoksi Ristisaaren Pitsailta 12.9.2020 on peruttu. Seuran hallitus katsoo, ettei tapahtumaa olisi mahdollista järjestää turvallisesti ja viranomaisten ohjeistusta noudattaen.

Seuran tukikohdissa voi vierailla itsenäisesti, mutta niissä on noudatettava erityistä varovaisuutta ja pidettävä etäisyyttä muihin ihmisiin.

Essoten terveyspalvelujen johtaja kehottaa asukkaita välttämään kaikkia tarpeettomia fyysisiä kontakteja seuraavan viikon ajan.

Pursiseura noudattaa toiminnassaan viranomaisten ohjeita ja kehotuksia ja haluaa varmistaa ettei seuran tapahtumista aiheudu vaaraa terveydelle.

Rannikkolaivurikurssi

Rannikkolaivurikurssi tammikuusta 2021 alkaen

Rannikkolaivurikurssilla syvennetään perustietoja opiskelemalla paikanmääritysmenetelmiä, sääoppia, vuorovesioppia sekä elektronista paikanmääritystä (tutka- ja satelliittinavigointi).

Kurssi on 11.1.-21.3. välisenä aikana, maanantaisin klo 18-21. Oppitunteja yhteensä 44.

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on aikaisemmin suoritettu saaristolaivurikurssi.

Harjoitusmerikarttana käytetään Carta Navigationis- harjoituskarttaa. Kartan ja oppikirjan voi hankkia kurssin alussa. Lisäksi pehmeä lyijykynä, harppi ja astelevy.

Kurssimaksu on 85 euroa ja se suoritetaan Kansalaisopistolle ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssiin liittyvä tentti järjestetään halukkaille huhtikuussa. Erillinen tenttimaksu on 15. euroa.

Ilmoittautuminen kurssille alkaa 25.8. 2020 klo 10. Kurssille mahtuu 20 osanottajaa. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Kansalaisopiston kautta.

Kurssin järjestää Mikkelin kansalaisopisto ja Mikkelin pursiseura yhdessä.
Opettaja: merikapteeni, navigaatioliiton kouluttaja Risto Blomquist

Saaristolaivurikurssi

Saaristolaivurikurssi syyskuusta 2020 alkaen

Mikkelin kansalaisopisto ja Mikkelin pursiseura järjestävät yhteistyössä Saaristolaivurikurssin.

Kurssi alkaa 7.9. ja päättyy 30.11. Oppitunnit ovat maanantaisin klo 18-21.

Saaristolaivurikurssi keskittyy navigoinnin perusteisiin ja vesiliikennesäädöksiin. Näiden perustietojen hallinta tuo varmuutta pienveneilijöiden toimintaan vesillä.

Aiheita ovat mm. meriteiden säännöt, sisävesisäännöt, merikartan käyttö ja paikanmäärityksen perusteet, magneettikompassin käyttö, eksymä ja eranto.

Kurssilla tarvitaan pehmeä lyijykynä, pyyhekumi, kärkiharppi, astelevy ja pitkä viivoitin. Oppikirja ja harjoitusmerikartta on mahdollista hankkia kurssin alussa.

Kurssiin liittyvä tentti järjestetään halukkaille 11. tai 18. joulukuuta. Erillinen tenttimaksu on 15. euroa.

Ilmoittautuminen kurssille alkaa 25.8.2020 klo 10. Kurssille mahtuu 20 osanottajaa. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Kansalaisopiston kautta.

Opettaja: merikapteeni, navigaatioliiton kouluttaja Risto Blomquist