Rannikkolaivurikurssi

Rannikkolaivurikurssi tammikuusta 2021 alkaen

Rannikkolaivurikurssilla syvennetään perustietoja opiskelemalla paikanmääritysmenetelmiä, sääoppia, vuorovesioppia sekä elektronista paikanmääritystä (tutka- ja satelliittinavigointi).

Kurssi on 11.1.-21.3. välisenä aikana, maanantaisin klo 18-21. Oppitunteja yhteensä 44.

Kurssille osallistumisen edellytyksenä on aikaisemmin suoritettu saaristolaivurikurssi.

Harjoitusmerikarttana käytetään Carta Navigationis- harjoituskarttaa. Kartan ja oppikirjan voi hankkia kurssin alussa. Lisäksi pehmeä lyijykynä, harppi ja astelevy.

Kurssimaksu on 85 euroa ja se suoritetaan Kansalaisopistolle ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssiin liittyvä tentti järjestetään halukkaille huhtikuussa. Erillinen tenttimaksu on 15. euroa.

Ilmoittautuminen kurssille alkaa 25.8. 2020 klo 10. Kurssille mahtuu 20 osanottajaa. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Kansalaisopiston kautta.

Kurssin järjestää Mikkelin kansalaisopisto ja Mikkelin pursiseura yhdessä.
Opettaja: merikapteeni, navigaatioliiton kouluttaja Risto Blomquist

Saaristolaivurikurssi

Saaristolaivurikurssi syyskuusta 2020 alkaen

Mikkelin kansalaisopisto ja Mikkelin pursiseura järjestävät yhteistyössä Saaristolaivurikurssin.

Kurssi alkaa 7.9. ja päättyy 30.11. Oppitunnit ovat maanantaisin klo 18-21.

Saaristolaivurikurssi keskittyy navigoinnin perusteisiin ja vesiliikennesäädöksiin. Näiden perustietojen hallinta tuo varmuutta pienveneilijöiden toimintaan vesillä.

Aiheita ovat mm. meriteiden säännöt, sisävesisäännöt, merikartan käyttö ja paikanmäärityksen perusteet, magneettikompassin käyttö, eksymä ja eranto.

Kurssilla tarvitaan pehmeä lyijykynä, pyyhekumi, kärkiharppi, astelevy ja pitkä viivoitin. Oppikirja ja harjoitusmerikartta on mahdollista hankkia kurssin alussa.

Kurssiin liittyvä tentti järjestetään halukkaille 11. tai 18. joulukuuta. Erillinen tenttimaksu on 15. euroa.

Ilmoittautuminen kurssille alkaa 25.8.2020 klo 10. Kurssille mahtuu 20 osanottajaa. Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu Kansalaisopiston kautta.

Opettaja: merikapteeni, navigaatioliiton kouluttaja Risto Blomquist

Ristisaaren ponttoonilaiturin ankkuriketjujen vaihto

Ristisaaressa vaihdetaan etelänpuoleisen päälaiturin kelluvan osan ankkuriketjut viikonloppuna 3.-5.7. Ennen työn valmistumista on kiinnitys ponttoonilaituriin kielletty.

Päälaiturin kiinteään osaan sekä lahden pohjoispuolen pieneen laituriin voi kiinnittyä normaalisti peräpoijukiinnityksellä.

Vuosikokous

MPS vuosikokous

Mikkelin pursiseura ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään tiistaina 2. kesäkuuta klo 18.00 Hotelli Vaakunan auditoriossa, os. Porrassalmenkatu 9, Mikkeli

Kokousasiakirjat on postitettu jäsenille jo vuoden alussa, jäsentiedotteessa 1/2020.

Osanottajien terveyden suojaamiseksi kokouksessa noudatetaan varotoimia (turvavälit, ei yhteistä kahvitarjoilua).